facebook-rund   twitter-rund   twitter-rund
Anki Gerhardsen

Anki Gerhardsen

Kritiker med scenekunst som spesialfelt, men skriver også om visuell kunst.
Har vært journalist og fotograf siden 1995. Bosatt i Bodø.

Holder også ulike typer skrivekurs, kurs i muntlig formidling, samt kurs for å skolere nye kritikere.

Relevant utdanning:
Master i kunstkritikk og kulturformidling (NTNU, 2012)
Masteroppgave: "En performativ tragedie. Et kulturkritisk essay etter 22. juli"
Oppgaven er tilgjengelig her:
http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:559654/FULLTEXT02.pdf

Bachelor i drama og teater (NTNU 2010)

Journalistikk (Institutt for journalistikk 2000/2001)

 

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Hvis dette er representativt for bodø-kunstnernes interessefelt gjennom tidene må det være mye man ikke har villet snakke om i Bodø.

 

Ingenting er sikkert lenger. Det bærer årets utgave av Barents Spektakel preg av. På et svært mangfoldig vis klarer denne festivalen å belyse og diskutere den krypende fornemmelsen av uro og oppløsning som preger alt fra små samfunn til verdensfreden.

 

Først av alt: Liv Ullmann har klart det. ”Fortrolige samtaler” er et stykke teater som på sammensatt vis berører livets essens: Kjærligheten, forholdet til sannhet og den nesten knusende lengselen etter noen å smelte sammen med.

Den 70. versjonen av Den Nordnorske Kunstutstilling har åpnet. En absolutt severdig utstilling som byr på både fordypning og mangfold. Men ingen krass konfrontasjon.

”Jonas. Jens Bjørneboe”, står det på forsiden av programmet, men hva er det egentlig Nordland Teater vil fortelle oss?

Disappearing Acts er navnet på årets store kunstfestival i Lofoten. Tittelen er dekkende for en gjennomtrengende fornemmelse av fremmedgjøring, forstillelse, utrygghet og oppløsning. Les mer i Se Kunst Magasin

Vannposten er et svært eksistensielt stykke teater. Det tvinger publikum til å kjenne på stillheten som kommer når katastrofen er et faktum. Det er bare det at vi er ferdige med å kjenne lenge før stykket er slutt. Les mer i Avisa Nordland

Vi er vant til å tenke på Nora som en sterk kvinne som bryter ut av ekteskapet for å lete etter seg selv. Operaen ”Nora too late” spør i stedet om det er noe som helst å finne. Les mer på scenekunst.no

 

kritikk for norskafaget


© 2017 Alle rettigheter reservert Norsk Kritikerlag | Informasjonskapsler
Webdesign © 2017 Web Norge.